Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

6 ting du skal vide om solcreme

Astma-Allergi Danmark giver dig 6 gode råd om solcreme, så du kan få det bedste ud af sommeren.

1. Brug allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic som pejlemærke

Hvis du bruger solcreme med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic, har vi gjort arbejdet for dig. Så skal du ikke bekymre dig om, hvad du smører på din og din families hud, men kan koncentrere dig om at hygge i ferien i stedet. I Kemilex kan du finde alle de mange solcremer med Den Blå Krans under kategorien ”Solprodukter”.

Download Kemilex fra Google Play her

Download Kemilex fra App Store her

2. Godt at skifte gennem sæsonen

Det er godt at skifte mellem forskellige produkter. På den måde udsættes du ikke for præcis de samme stoffer gennem hele sæsonen. Det mindsker din risiko for at udvikle allergi over for enkelte indholdsstoffer

3. Vælg den rigtige solfaktor

Indholdet af UV-filtre stiger jo højere faktor, du bruger. Du skal derfor tilpasse din faktor til din huds behov for beskyttelse. På den måde kan du mindske mængden af UV-filter, som din hud udsættes for.

4. Solcreme kan fjerne neglelak

Vi kan godt forstå, at det vækker bekymring, hvis din solcreme pludselig fjerner din neglelak. Men det er faktisk helt normalt og fuldstændig ufarligt. Solcreme indeholder ofte olier, som bl.a. plejer huden. Disse olier kan opløse neglelakken ligesom olierne i neglelakfjerneren. Det er upraktisk men altså helt ufarligt.

5. Hold øje med holdbarheden

Har du også et mindre overskudslager af ubrugt solcreme fra forrige sommer? Du behøver ikke at smide dem ud, men tjek holdbarheden bag på beholderen, hvor du kan se, om de stadig kan bruges. Hvis solcremen lugter grimt eller har en forkert konsistens, skal du ikke bruge den. Så kan der nemlig være bakterie- eller svampevækst i cremen, og det er ikke godt for din hud.

 

6. Når du køber solcreme i udlandet

Løber du tør for solcreme mens, du er på ferie, kan du finde solcremer med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic i udlandet – tjek vores verdenskort og find ud af, om der er solcremer med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic i det land, hvor du er på ferie.

Find produkter med Den Blå Krans her

Hvis du ikke kan finde produkter med Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, kan du i Kemilex finde oplysninger om de indholdsstoffer, der kan være i de solcremer, du har adgang til. Så kan du tjekke, om der er allergifremkaldende stoffer i og finde den bedste solcreme blandt det udvalg, du har til rådighed.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne 

 

Kemilex

Download fra Google Play her

Download fra App Store her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Støt arbejdet
mod hudallergi

Støt med et valgfrit beløb til

47900