Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Børn og hudallergi

Børns hud bliver i stigende grad udsat for allergifremkaldende stoffer i en ung alder. Derfor er det godt at være opmærksom på, hvilke produkter dine børn bruger i hverdagen og samtidig hjælpe dem med at nedsætte risikoen for hudallergi.

Børn og unge bruger i stigende grad cremer, deodoranter og makeup. Det er produkter, der blandt andet kan indeholde parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Det vil sige, at børn og unges hud meget tidligt og gennem en længere periode bliver udsat for stoffer, som kan give hudallergi.

Risikoen for hudallergi stiger, jo længere tid du er i kontakt med et allergifremkaldende stof. Derfor er børns risiko for at udvikle hudallergi højere, jo tidligere i livet deres hud bliver udsat for allergifremkaldende stoffer.

Én gang allergi, altid allergi

Har dit barn først fået hudallergi, har han eller hun det for livet. Det skyldes, at immunsystemet ikke glemmer et stof, hvis det først har reageret allergisk på det. Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic er familiens tryghed, når det gælder hudallergi.

Hudallergi kan være meget ubehageligt. Nogle børn oplever, at det er pinligt og hæmmer deres lyst til at deltage i sociale sammenhænge. Det kan også have konsekvenser for deres jobvalg senere i livet, da der er visse typer arbejde, der ikke altid går godt i spænd med hudallergi som fx frisør, bager, mekaniker eller sygeplejerske.

Fakta om børn og hudallergi

 

Brug Kemilex

Der findes mange produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic til børn. Få et overblik over dem i Kemilex, som er Astma-Allergi Danmarks digitale kemileksikon.

Hudallergi på skoleskemaet

Børn og unge er ofte ikke opmærksomme på, at de selv kan gøre en forskel. Derfor har Astma-Allergi Danmark lavet et gratis undervisningsmateriale til børn i 5.- 9. klasse kaldet "Jagten på Allergien".

Materialet er tværfagligt og kan bruges i de naturvidenskabelige fag. Her får eleverne viden om immunsystemet, huden, kemi og meget mere, som tilsammen ruster dem til at tage aktivt stilling til de produkter, de køber, og giver dem indblik i, hvad det vil sige at have hudallergi.

Du kan læse mere om Jagten på Allergien på hjemmesiden. Hvis dit barns skole ikke er med, kan du henvende dig til dem og høre, om det er noget, de kan bruge.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

 

Kemilex

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bliv
medlem

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark.