Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Børn og hudallergi

Børns hud bliver i stigende grad udsat for allergifremkaldende stoffer i en ung alder. Derfor er det godt at være opmærksom på, hvilke stoffer dine børn bruger i hverdagen, så de kan nedsætte deres risiko for hudallergi.

Børn og unge bruger i stigende grad cremer, deodoranter og make-up. Det er produkter, der bl.a. kan indeholde parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Det vil sige, at børn og unges hud meget tidligt og gennem en længere periode bliver udsat for stoffer, som kan give hudallergi. Risikoen for hudallergi stiger, jo længere tid du er i kontakt med et allergifremkaldende stof. Derfor er børns risiko for at udvikle hudallergi højere, jo tidligere i livet deres hud bliver udsat for allergifremkaldende stoffer. 

Én gang hudallergi, altid hudallergi

Samtidig er det vigtigt at huske, at hvis man først har fået hudallergi, er det for resten af livet. Derfor giver det god mening at være ekstra opmærksom på, hvilke produkter børn bruger.

Hudallergi kan være meget ubehageligt. Nogle børn oplever, at det er pinligt og hæmmer deres lyst til at deltage i sociale sammenhænge. Det kan også have konsekvenser for deres jobvalg senere i livet, da der er visse typer arbejde, der ikke altid går godt i spænd med hudallergi som fx frisør, bager, mekaniker eller sygeplejerske.

 


Heldigvis findes der mange produkter med allergimærket Den Blå Krans til børn. Få et overblik over dem i Kemilex, som er Astma-Allergi Danmarks digitale kemileksikon.  

Download Kemilex fra Google Play her

Download Kemilex fra App Store her

Hudallergi på skoleskemaet

Børn og unge er ofte ikke opmærksomme på, at de selv kan gøre en forskel. Derfor har Astma-Allergi Danmark lavet et gratis undervisningsmateriale til børn i 5.- 9. klasse kaldet "Jagten på Allergien".

Materialet er tværfagligt og kan bruges i de naturvidenskabelige fag. Her får eleverne viden om immunsystemet, huden, kemi og meget mere, som tilsammen ruster dem til at tage aktivt stilling til de produkter, de køber, og giver dem indblik i, hvad det vil sige at have hudallergi.

Du kan læse mere om Jagten på Allergien på vores hjemmeside. Hvis dit barns skole ikke er med, kan du henvende dig til dem og høre, om det er noget, de kan bruge.

Læs mere om Jagten på Allergien her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne 

 

Kemilex

Download fra Google Play her

Download fra App Store her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bliv
medlem

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark.