Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Håndsprit – pas på din hud, når du spritter hænder

Håndsprit er et praktisk produkt at have med på farten og som supplement til håndvask, men hyppig brug af håndsprit kan irritere huden, give håndeksem og øge risikoen for hudallergi. Det betyder derfor noget, hvilken håndsprit du bruger.

Et øget brug af håndsprit med parfume og andre allergifremkaldende ingredienser kan øge din risiko for at blive ramt af hudallergi med eksem på hænderne som resultat. Derudover kan hyppig brug af håndsprit reducere fedtmængden i huden. Hvis hudbarrieren bliver beskadiget, er du også i større risiko for at udvikle irritativ kontakteksem på hænderne.

 

I de situationer, hvor du vælger at bruge håndsprit, anbefaler vi derfor, at du vælger en med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic. De er altid uden parfume og andre ingredienser, hvor vi ved der er en særlig risiko for allergi.

Krav om blødgørende stoffer

Håndsprit er et effektivt middel til at rense hænderne for bakterier og virus på grund af dets høje indhold af alkohol. Men alkoholen har samtidig en irritativ og udtørrende effekt på din hud.

Derfor stiller Astma-Allergi Danmark krav om, at alle håndsprit med vores allergimærke indeholder stoffer, fx glycerin, som hjælper til at opretholde hudens barriere. Glycerin er et fugtbevarende stof, som bidrager til at holde på fugten i huden og dermed opveje den udtørrende effekt, som alkoholen har.

Irriteret hud ved brug af håndsprit

Selvom du vælger en håndsprit med Astma-Allergi Danmark allergimærke Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, og selvom håndsprit med glycerin generelt er mindre hudirriterende end vand og sæbe, kan du stadig opleve, at huden på hænderne bliver irriteret.

For at nedsætte risikoen for irriteret hud, kan du:

  • Smøre hænderne ind i creme – især om aftenen inden sengetid for at styrke din huds barriere, mens du sover. Vælg en fed creme med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.
  • Veksle mellem brugen af håndsprit og brugen af håndvask med vand og sæbe,  eller ved at anvende engangshandsker, hvor det er muligt.
 

Allergimærket håndsprit

Der findes en lang række håndsprit med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning på markedet.

Søg produkterne frem i kategorierne "Huddesinficerende midler" og "Hænder og fødder"

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

En del af Astma-Allergi Danmark

Allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er en del af Astma-Allergi Danmark, som arbejder for at gøre livet lettere for alle med astma og allergi – også for dig, der ønsker at passe på din hud.

Et medlemskab koster 225 kroner om året, hvor du samtidig støtter arbejdet mod hudallergi.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

 

Kemilex

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bliv
medlem

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark.