Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Har du allerede hudallergi at tage hensyn til?

Hvis du allerede er allergisk over for ét eller flere stoffer, er Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic en hjælp til din hverdag.

Allergimærkningen stiller krav om, at stoffer, der er kendt for at have en særlig risiko for at give hudallergi, ikke må være i produkter, der bærer Astma-Allergi Danmarks allergimærkning eller Asthma Allergy Nordic.

 

Det gør din hverdag lettere, når du ikke selv skal gennemgå deklarationen hver gang, men kan læne dig op ad allergimærkningen. Du kan samtidig bruge Astma-Allergi Danmarks digitale kemileksikon, Kemilex, til at finde produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

I appen kan du se vurdering af de mange ingrediensers allergirisiko. Du kan også finde produkter uden bestemte indholdsstoffer. Det kan være nyttigt, hvis du har allergi overfor et stof, som der sjældent ses allergi over for og som derfor tillades i produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning eller Asthma Allergy Nordic.

Hvis huden reagerer på et produkt

Selvom vi vurderer indholdsstofferne i produkterne, kan vi desværre ikke fjerne risikoen helt. Nogle er sårbare og får hudallergi over for stoffer, som man normalt ikke ser allergi overfor. Får du udslæt eller rødmen af et produkt, er det altid en god idé at stoppe med at bruge produktet og eventuelt kontakte din læge, hvis problemet fortsætter.

Vi vil altid gerne høre fra dig, hvis du har fået en reaktion på et produkt med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning eller Asthma Allergy Nordic, så vi straks kan undersøge produktet og kontakte producenten.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Rådgivning når du har tid

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark, der bl.a. arbejder for at gøre livet lettere for dig med hudallergi.

Som medlem kan du få rådgivning om hudallergi ved fx at booke et opkald hos Rådgivningen på et tidspunkt, der passer dig.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

 

Kemilex

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon