Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergimærket makeup

Mange unge og voksne bruger dagligt makeup. Derfor er det glædeligt, at der nu er firmaer, som tilbyder makeup med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Makeup kan indeholde flere allergifremkaldende stoffer. Det kan bl.a. være parfume, konserveringsmidler som Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC) og formaldehyd, samt naturlig forurening med metallerne nikkel, kobolt og krom. 

Flere og flere danskere lider af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og også mennesker med nikkelallergi kan opleve gener ved makeup. Makeup med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning gør det lettere for dig at finde produkter, uanset om du lider af hudallergi eller ønsker at nedsætte risikoen for at møde stoffer, der er kendt for at kunne give allergi.

 
   

Risikoen for at få hudallergi bliver større, jo længere tid du er i kontakt med de allergifremkaldende stoffer. Ofte bruger man makeup i længere tid ad gangen, og mange bruger også de samme produkter dag efter dag. Derfor kan det være en god idé at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning eller Asthma-Allergy Nordic, særligt når det er produkter, som du ofte bruger, og som er på huden i længere tid.

Særlige krav til makeup med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning

Makeup skal selvfølgelig leve op til vores generelle krav om bl.a. ikke at indeholde stoffer, som har en særlig risiko for at kunne give hudallergi. Men da makeup også indeholder forurening med metaller, gælder der særlige krav til makeup-produkter.

 

Metallerne nikkel, kobolt og krom findes som en naturlig forurening i mange af de farvepigmenter og farveeffektstoffer, der bruges i makeup. Da metallerne netop er forureninger, skal de ikke stå på produktets deklaration. Du kan altså ikke som forbruger aktivt vælge dem fra, når du køber din makeup.

Vores særlige krav til metaller i makeup

Det er ikke muligt at undgå den naturlige forurening med metaller i makeup. Men på baggrund af videnskabelige undersøgelser og vores netværk af førende danske og internationale eksperter indenfor området, har vi sat en grænse på 1 ppm for det totale indhold af hver af metallerne.  

1 ppm betyder 1 part per million, det vil sige 1:1.000.000 eller 1 mg/kg. Det er altså meget små mængder metaller, der må findes i produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning. Med det niveau vurderer eksperterne, at de fleste allergikere ikke vil opleve gener ved brug af makeup. 

Vores særlige krav til farver i makeup

Der er ikke krav i lovgivningen om, at man skriver de specifikke farver på deklarationen, som er i produktet. I stedet kan producenten skrive ”+/-” eller ”kan indeholde” efterfulgt af alle de farver, de bruger i hele deres kollektion, for at indikere, at de muligvis er i dit produkt.

Makeup, der er mærket med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, skal indeholde information om præcis hvilke farver, der findes i produktet. På den måde er du som forbruger sikret viden om, hvad det er, du rent faktisk står med i hænderne.

Lyder det indviklet at skulle tage stilling til, om der er risiko for allergi ved den makeup, du bruger? Vælger du makeup med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, har vi gjort arbejdet for dig.

Senest opdateret juli 2020

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

En del af Astma-Allergi Danmark

Allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er en del af Astma-Allergi Danmark, som arbejder for at gøre livet lettere for alle med astma og allergi – også for dig, der ønsker at passe på din hud.

Et medlemskab koster 225 kroner om året, hvor du samtidig støtter arbejdet mod hudallergi.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

 

Kemilex

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bliv
medlem

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark.