Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Træf et aktivt valg med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning

Med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic træffer du et aktivt valg om at passe på din hud. Allergimærkningen hjælper dig med lettere at nedsætte risikoen for hudallergi hos dig og din familie.

Hvorfor vælge produkter med Astma-Allergi Danmark allergimærkning? Når du vælger produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning eller Asthma Allergy Nordic passer du først og fremmest på din hud, når det gælder risikoen for at udvikle hudallergi. Samtidig støtter du op om forebyggelse af hudallergi, som er et stigende problem. 

Hudallergi – også kaldet kontaktallergi – er en allergi, du kan få, hvis din hud kommer i kontakt med allergifremkaldende stoffer.  Du kan fx få hudallergi af parfume og visse konserveringsmidler. Jo længere tid din hud bliver udsat for allergifremkaldende stoffer, jo større er risikoen for, at du udvikler hudallergi.  

Produkter og allergifremkaldende stoffer

Når det gælder din risiko for at udvikle hudallergi, har det også stor betydning, hvilke slags produkter du bruger på huden og i hvor lang tid. Er det en creme, der skal blive på huden hele dagen? Eller er det en shampoo, som du vasker ud med det samme? 

Én gang allergi, altid allergi

Har du først fået hudallergi, har du det for livet. Det skyldes, at dit immunsystem ikke glemmer et stof, hvis det først har reageret allergisk på det. Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic er din tryghed, når det gælder hudallergi.

Typisk ser man hudallergi over for parfumestoffer, konserveringsmidler og metaller som fx nikkel eller krom. Disse indholdsstoffer findes i rigtig mange forskellige produkter lige fra rengøringsmidler og shampoo til hygiejnebind og makeup.  Din hud kan derfor blive udsat for allergifremkaldende stoffer flere gange i løbet af en dag. 

Dit pejlemærke, når du handler

Det kan være svært at gennemskue en deklaration og selv finde ud af, hvilke indholdsstoffer der er i eksempelvis en creme eller deodorant. 

Her er Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic dit pejlemærke, når du handler, fordi vores fageksperter har gjort arbejdet for dig, så du ikke behøver at være usikker på produktets allergirisko, når du skal vælge hvilke produkter, der skal ned i indkøbskurven.

Allergimærkningen er din tryghed

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning hjælper dig til at tage et trygt og aktivt valg i forhold til at minimere risikoen for hudallergi. Hos Astma-Allergi Danmarks allergimærkning sidder dygtige fageksperter og vurderer de indholdsstoffer, som er i produkterne. Allergimærkningen bygger på en høj faglighed og en insisterende grundighed, når et produkts allergirisiko skal vurderes.
 

 
Ved at vælge produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic, udsætter du ikke din hud for de stoffer, som er kendt for at have en særlig risiko for at give hudallergi.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

En del af Astma-Allergi Danmark

Allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er en del af Astma-Allergi Danmark, som arbejder for at gøre livet lettere for alle med astma og allergi – også for dig, der ønsker at passe på din hud.

Et medlemskab koster 225 kroner om året, hvor du samtidig støtter arbejdet mod hudallergi.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergimærkningen
er en del af
Astma-Allergi Danmark

 Astma-Allergi Danmark arbejder for at gøre livet lettere for alle med astma og allergi – også for dig, der ønsker at passe på din hud.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

 

Kemilex

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Bliv
medlem

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark.